30 april

LIEF DAGBOEK,

Wat leven we momenteel in een gekke tijd… De wereld op zijn kop vanwege het corona virus. Ook voor mijn bedrijf hebben de maatregelen grote gevolgen. Ik ben benieuwd hoe het anderen vergaat. De komende tijd ga ik verschillende fijne gesprekken met jullie delen. Ik trap af met Teuna.

Teuna is professioneel weddingplanner en ceremoniemeester. De coronacrisis heeft ook een flinke impact op haar bedrijf. Teuna geeft ons een kijkje achter de schermen.

Teuna, vertel! Heb je überhaupt nog bruiloften op de planning staan?
“Jazeker! Het grootste gedeelte van mijn bruidsparen kiest ervoor om alsnog te gaan trouwen. De meeste bruiloften vinden wel plaats in een afgeslankte versie. Wel de ceremonie op het stadshuis, maar geen kerk en feest. Die verplaatsen ze naar een ander moment waarop er meer duidelijkheid is. Ik heb ook een bruidspaar dat het feest voorlopig helemaal afgeblazen heeft. Dit stel mikt op een datum volgend jaar.”

Hoe gaan je bruidsparen (en jijzelf) om met deze domper?
“Dat verschilt heel erg per persoon. Iedereen is natuurlijk in eerste instantie heel erg teleurgesteld. De dag waar je al zolang van droomde, zie je in rook opgaan. Sommige bruidsparen stellen zich heel flexibel op en zijn enorm veerkrachtig. Die zetten echt hun schouders er onder en beginnen vol goede moed aan nieuwe plannen. En sommigen hebben echt moeite met het loslaten van wat had kunnen zijn. Ook dat begrijp ik heel goed hoor. Ik huil echt even van harte mee met mijn bruidsparen, het is zo zuur. We hebben met zijn allen zo veel tijd en energie in alle voorbereidingen gestoken. Maar ik zet dingen graag in perspectief. Uiteindelijk is je gezondheid het allerbelangrijkst. En ik vertel mijn bruidsparen dat we er hoe dan ook een fantastische dag van maken. Daar zet ik graag een stapje extra voor!”

Wat voor tips geef jij je bruidsparen mee?
“Probeer vooral in mogelijkheden te denken. Ja, je grote dag gaat er heel anders uit zien dan gepland, maar dat betekent niet dat je alles in hoeft te leveren. Kies je er voor om de kerkdienst uit te stellen? Vraag dan aan je dominee of hij toch een korte meditatie wil houden en jullie een zegen mee wil geven. Dat geeft al een extra bijzondere touch aan je dag. Zelf probeer ik samen met de vrienden en familie van het bruidspaar ook na te denken over een persoonlijke invulling van de dag. Volgende week heb ik een bruiloft waarbij het bruidspaar lunchtasjes uitdeelt aan hun gasten. Zo kan iedereen thuis van een heerlijke lunch genieten. Hun vrienden gaan het huis versieren en laten cadeautjes achter. Zelf probeer ik doormiddel van een (kleine) bruidstaart cadeau te doen een extra feestelijk tintje aan de dag te geven.”

 

Liefs, Mariëlle