6 mei

LIEF DAGBOEK,

Voor mijn interviewserie ‘Een fijn gesprek met’ kletste ik deze keer met Hanna.

Hanna verzorgt het kapsel en de visagie van bruiden. Misschien ken je haar ook van haar columns in de Terdege of heb je haar boek Piekfijn in huis liggen.

Hanna, hoe is het met je?

“Met mij gaat het gelukkig goed. Mijn directe omgeving en ikzelf zijn gelukkig (nog) gezond. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Verder is mijn zus net bevallen, dus kan ik mijn tijd nuttig besteden door haar te helpen.”

Hoe ziet jouw werkende leven er momenteel uit?

“Tja, mijn werk ligt momenteel echt helemaal stil. Vanuit de overheid is bepaald dat wij voorlopig niet aan het werk mogen. Daar houd ik mij uiteraard netjes aan. Mijn bruiden hebben daar over het algemeen ook veel begrip voor. Op een uitzondering na. Zij vond dat het ‘mijn eigen keuze was en ging op zoek naar een ander’. Dat vind ik dan wel teleurstellend. Ik kies uiteraard ook niet voor deze situatie en ik vind het vreselijk om mijn bruidjes teleur te moeten stellen.”

Hoe gaan je bruiden om met de situatie?

“In het begin was iedereen een beetje zoekende. Inmiddels heeft iedereen knopen doorgehakt. Heel veel van mijn bruidsparen stellen hun bruiloft uit tot het najaar. Eigenlijk zat ik al helemaal vol in september en oktober, maar nu komt er helemaal een gigantische piek aan… Andere bruidsparen kiezen ervoor om toch in het klein te gaan trouwen, helaas kan en mag ik er dan niet bij zijn om ze mooi te maken. Zelf blijf ik positief ingesteld en laat ik voorlopig alle afspraken in juni gewoon staan.”

Welke tips geef jij je bruiden?

“Ik bied aan om met ze te videobellen, dan doe ik voor hoe ze zelf hun kapsel kunnen maken. Uiteraard vraag ik hier geen extra geld voor, dat is gewoon service vanuit mijn kant. Ik ben allang blij dat ik toch nog een beetje kan helpen. Verder zou ik iedereen aanraden om te investeren in een goede krultang. Als je je haar een beetje krult en het er verzorgd uitziet, oogt dat al super feestelijk. Op social media zie ik allemaal foto’s van bruidjes langskomen en het valt me niet tegen. Iedereen doet echt zijn best en wordt creatief. Zelf vind ik het ook wel heel erg mooi dat we door de coronacrisis gedwongen worden om het perfecte plaatje los te laten. We gaan terug naar de basis met eenvoud. Oh ja, nog een tip: mijn eigen boek Piekfijn natuurlijk! Er zijn veel bruiden die met behulp van mijn boek een prachtig kapsel hebben gemaakt!”

 

 

 

 

Liefs, Mariëlle