11 mei

LIEF DAGBOEK,

Voor mijn interviewserie ‘Een fijn gesprek met’ kletste ik deze keer met Anneloes.

2020 beloofde een heel speciaal jaar te worden voor Anneloes. Het zou namelijk haar allereerste jaar als zelfstandig trouwambtenaar gaan worden. Corona gooide roet in het eten… Maar deze trouwambtenaar is niet voor één gat te vangen en kijkt positief vooruit.

Wat een domper om je eerste seizoen als zelfstandige zo te moeten beginnen…

“Ja, dat was wel even flink balen, ja. Ik keek enorm uit naar de bruiloften die voor mij op de planning stonden. Ik was al een paar jaar trouwambtenaar voor mijn gemeente, maar afgelopen november besloot ik om ook als zelfstandig trouwambtenaar aan de slag te gaan. Mijn eerste bruiloften van dit seizoen hadden er nu eigenlijk al opgezeten, maar die zijn uitgesteld vanwege corona.”

Stellen al jouw bruidsparen hun bruiloft uit?

“Voor alsnog lijkt dat wel een beetje de trend te zijn, ja. Alle bruiloften van de maand mei zijn naar het najaar verplaatst en de bruidsparen van juni houden hun hart vast… Zij hebben in ieder geval alvast een alternatieve datum vastgelegd. Ik heb er ook een bruidspaar tussen zitten die hun bruiloft echt met een jaar verplaatst hebben. De corona ontneemt hen ook echt de voorpret, zij wachten liever een jaartje. Ik begrijp dat wel, het is ook allemaal maar afwachten…”

Welke tips geef jij je bruidsparen mee?

“Ik raad ze vooral aan om te kijken naar wat er nog wel kan. Probeer er toch een heel persoonlijk en intieme dag van te maken. Ga voor een uitgebreide fotoshoot. En ook qua techniek is er veel mogelijk. Een livestream is makkelijk te realiseren, op die manier kunnen je geliefden er toch een beetje bij zijn.”

Liefs, Mariëlle