Judith & Willian

Trouwen tijdens de coronacrisis, hoe is dat? Judith trouwde op vrijdag 24 april en vertelt ons hoe zij haar grote dag heeft beleefd.

Vertel! Hoe was jullie trouwdag?

“We hebben echt een fantastische dag gehad! Ondanks alle beperkende maatregelen hebben we enorm genoten en hebben we ook echt het gevoel van een bruiloft gehad. Natuurlijk was dit niet het perfecte plaatje dat wij voor ogen hadden, maar desalniettemin was het een heerlijke dag.”

Welk plaatje hadden jullie voor ogen?

“We zouden gaan trouwen bij de Hazelhof, een heel mooie locatie in Rijsbergen. Die locatie is echt een sprookje. Vlakbij hadden we ook een heel mooi wit kerkje afgehuurd voor de trouwdienst. Alles klopte helemaal. En toen deed corona zijn intrede… Dat was wel even schakelen. Langzaam begon door te dringen dat niet alleen onze huwelijksreis in het water ging vallen, maar eigenlijk de hele bruiloft. Ik ben positief ingesteld, dus ik had er vrij snel vrede mee. We wilden hoe dan ook gaan trouwen voordat we zouden samenwonen. Gedurende de tijd besloten we om er dan ook maar een echte bruiloft van te maken met alles erop en eraan.”

Dat lijkt mij geen makkelijke keuze…

“Dat is het ook niet. Je moet er flexibel mee omgaan. We trouwden op een vrijdag en pas op de maandag maakten we de definitieve keuze om onze bruidskleding gewoon aan te doen. Het was niet leuk om minder daggasten te kunnen uitnodigen. Gelukkig gingen de mensen er flexibel mee om en was iedereen begripsvol. Ook vanuit de kerk werd er echt met ons meegedacht. De kerkdienst was live te volgen en werd goed bekeken. Op die manier voel je je toch erg verbonden met iedereen. Waarschijnlijk gaan we in augustus alsnog een feest(je) geven. We willen toch echt nog graag gebruik maken van die prachtige locatie.”

Zou je een ‘corona’ bruiloft aanraden?

“Zeker weten! Wij hebben ondanks alles echt enorm genoten van onze grote dag. ’s Avonds was er een drive-through geregeld en in totaal hebben we maar liefst tweehonderdtwee kaartjes ontvangen! Het is zo speciaal dat er zoveel mensen met je meeleven. Bovendien was ik hiervoor best wel gefocust op het neerzetten van een perfect plaatje. Ik was heel erg bezig met de locatie en styling. Ineens valt dat allemaal weg en gaan we terug naar de basis: de liefde. Dus tel je zegeningen en maak er gewoon een prachtige dag van!”

Foto’s: Marilynfotografie