20 mei

LIEF DAGBOEK,

Het is vrijdag 24 april als ik Claudia bel. Ze vertelt mij dat ze normaal gesproken nu druk in de weer geweest zou zijn op een bruiloft. De bruiloft van vandaag is verplaatst naar een later tijdstip, net als veel andere bruiloften.

Kiezen al je bruidsparen voor het verplaatsten van hun bruiloft?

“Heel veel van mijn bruidsparen kiezen er wel voor om hun bruiloft te verzetten, ja. In september en oktober ga ik echt een enorme piek aan bruiloften krijgen. Maar er zijn er ook wel wat die hun bruiloft toch ‘gewoon’ door laten gaan. Zo heb ik bijvoorbeeld volgende week een bruiloft die we wel helemaal omgegooid hebben. Alleen de ceremonie gaat door; de kerk, het diner en de receptie hebben we moeten verplaatsen naar een andere datum.”

Hoe gaan jij en je bruidsparen om met deze situatie?

“Over het algemeen zijn mijn bruidsparen heel erg flexibel. Natuurlijk is er verdriet, je ziet al je dromen in duigen vallen, maar we zetten onze schouders er weer onder en maken met elkaar nieuwe plannen. Voor mijzelf was het in het begin ook echt wel even heel stressvol. Ik ben ook mama en moest ineens dubbel zoveel tijd vrij kunnen maken voor mijn bruidsparen. Inmiddels heb ik een fijne balans gevonden. Ook de bruidsparen die niet mijn all inclusive pakket geboekt hadden, sta ik met raad en daad ter zijde. In tijden als deze vind ik het niet meer dan normaal om een stapje extra te zetten. Iedere persconferentie hoop ik weer dat er versoepelingen aangekondigd gaan worden. Als dat dan weer niet gebeurt, fleur ik mijn bruidsparen maar weer op met een lief kaartje.”

Welke tips geef jij je bruidsparen mee?

“Allereerst geef ik ze even de ruimte om alles te laten bezinken. Daarna druk ik hen op het hart om al hun oorspronkelijke ideeën en plannen echt los te laten. Deze situatie vraagt echt om next level creatieve ideeën. Daar help ik ze graag mee! Met elkaar bedenken we hoe we er alsnog een geweldig feest van kunnen maken. Zo kun je bijvoorbeeld alle familie en vrienden via een soort drive through langs laten rijden, zo hebben jullie elkaar toch gezien! En ik raad mijn bruidsparen ook aan om bijvoorbeeld een heerlijk diner thuis te laten bezorgen. Of huur een bootje met een goedgevulde picknickmand. We hebben tenslotte elkaar nog!”

Disclaimer: alle maatregelen veranderen razend snel. Neem contact op met jouw weddingplanner en/of gemeente voordat je (nieuwe) plannen gaat maken. 

Liefs, Mariëlle