22 mei

LIEF DAGBOEK,

Trouwen tijdens de coronacrisis, Sarah stapte op 17 april in het huwelijksbootje en genoot ondanks alle maatregelen intens van haar grote dag.

Sarah, vertel… was 17 april van begin af aan jullie trouwdatum of is dat verandert door de corona?

“Nee, daar heeft corona niets aan veranderd. We zouden van begin af aan op 17 april gaan trouwen en aan die datum hebben we ook echt vastgehouden. We waren al meer dan een jaar bezig met de voorbereidingen en hebben ook met het verbouwen van ons huis rekening gehouden met deze datum. Wij zijn christelijk dus we wilden wel echt trouwen voordat we gingen samenwonen. En natuurlijk hebben we het er wel even moeilijk gehad. Vooral in het begin hadden we steeds hoop dat dat er toch nog dingen door konden gaan zoals we die gepland hadden. Op een gegeven moment gingen alle maatregelen in werking en moesten we al onze oorspronkelijke plannen toch laten varen. Ik heb het even tijd gegeven en laten bezinken en toen vooral vol goede moed op nieuwe plannen gestort.

En hoe zagen die nieuwe plannen er uiteindelijk op de dag zelf uit?

“De dag begon al prachtig met een heerlijk zonnetje. Alleen dat gaf me al zo’n blij en feestelijk gevoel. Ik ging me heerlijk klaar maken en vervolgens gingen we naar Oudewater voor de fotoshoot. We zijn in de kerk geweest, hebben door de straatjes gestruind en natuurlijk ook nog de mooiste natuurplekjes opgezocht. Na de fotoshoot was het tijd voor de ceremonie in het gemeentehuis. En toen we daar aankwamen stond het plein helemaal vol met mensen! Dat was echt zo’n fantastische verrassing!! Tijdens de ceremonie hadden we een livestream voor al onze (dag)gasten, vrienden, familie en de kinderen van mijn klas. Ik zit namelijk in het onderwijs en eigenlijk had ik mijn klas uitgenodigd voor een kinderreceptie.

Na de ceremonie hadden we nog een fotomoment op het plein. Vervolgens gingen we bij mij thuis lunchen met onze twee families. En toen stapten we in onze trouwauto…. Met een grote voorraad aan gebak want we hadden het idee bedacht om langs al onze (dag)gasten te rijden en ze persoonlijk gebak te overhandigen en ze op die manier toch even persoonlijk te kunnen zien. En dat was echt een feest. Iedereen vond het geweldig leuk en maakte er een feestje van. Er werd voor ons gezongen, mensen hadden hun huis versierd, en bij Henk zijn opa en oma stond een boog waar de hele familie ons op stond te wachten. Uiteindelijk kwamen we rond een uur of zeven aan bij de familie van Henk. Zijn moeder had een heerlijk diner geregeld. Echt heel feestelijk hoor, heb je toch nog een beetje het gevoel van een feestavond.”

Wat zou jij andere bruidsparen aanraden; trouwen of uitstellen?

“Ik zou zeker aanraden om alsnog te gaan trouwen. Of laat ik het zo zeggen: vier nu alvast wat er gevierd kan worden. Echt iedereen doet zijn uiterste best voor je om er een geweldige dag van te maken. Je hebt écht een bruiloftsgevoel en wij hebben de hele dag geen moment meer aan corona gedacht. En er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden. Wij hebben er zelf voor gekozen om de kerkdienst en het feest naar een andere datum te verschuiven. Dus dat houden we gewoon tegoed. Mag ik gewoon nog een keer m’n prachtige jurk aan!”

Foto’s: Sjanine Fotografie

Liefs, Mariëlle