Joost en Marleen

Trouwen tijdens een lockdown? Joost & Marleen deden het!

Droom even lekker mee… Een bruiloft, verspreid over twee dagen, op een sprookjesachtige locatie in België. Je trouwt op een afgehuurde kasteelhoeve in een vallei tussen de heuvels. Werkelijk alles wat je om je heen ziet, is adembenemend mooi en super fotogeniek. In de avond geniet je van een chic diner, terwijl je bent omringd door alle mensen die je lief zijn. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch? Dit was het oorspronkelijke plan voor de bruiloft van Joost en Marleen. Helaas werden ze keihard ingehaald door de werkelijkheid. De aangescherpte maatregelen maakten trouwen in België onmogelijk. Joost en Marleen lieten zich niet klein krijgen en beloofden elkaar alsnog trouw. Hoe, waar en waarom toch nu?

Marleen: “Van begin af aan wisten Joost en ik dat we een kleine en intieme bruiloft wilden. Voor ons geen grote mensenmenigte op onze bruiloft, maar een select gezelschap van onze lievelingsmensen. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen konden onze oorspronkelijke plannen in België niet doorgaan. Uiteindelijk hebben wij onze bruiloft opgesplitst in twee delen. Deel één hebben wij in december op onze oorspronkelijke trouwdatum in december 2020 gevierd.

Nadat we afscheid genomen hadden van onze droombruiloft in België vonden we een nieuwe locatie in Nederland die ook aan onze wensen voldeed. Een kleinschalig bungalowpark met houten huisjes. Voor ons kleine clubje mensen huurden we allemaal huisjes op dit park. In de buurt van het park vonden we ook een mooie kerk voor onze kerkelijke inzegening. En wat waren we blij met onze weddingplanner en styliste Nailia. Zij zag mogelijkheden die anderen niet meer zagen. Wij hebben ervoor gekozen om extra aandacht aan de styling te laten besteden. Dat kostte een lieve duit, maar was elke cent meer dan waard. Nailia maakte een prachtige flowercloud boven ons bed. Onze first look vond plaats bij een boom die Nailia in bloemen gewikkeld had en ook ons diner voor twee was prachtig aangekleed. Als extraatje had Nailia twee verschillende boekketten voor beide dagen voor mij gemaakt. We hebben echt enorm genoten van deze twee dagen. We hebben alles met heel veel aandacht en rust beleefd.

Inmiddels zijn we dus voor de wet en voor de kerk getrouwd, maar we hebben nog een persoonlijke ceremonie van Jessi tegoed. Deel twee staat op 5 februari gepland. Helaas lijkt het er niet op dat de aangescherpte maatregelen tegen die tijd versoepeld zijn. Wij hebben opnieuw huisjes in de bossen gehuurd voor ons en onze gasten. We starten daar met een super persoonlijke ceremonie van Jessi die wel anderhalf uur gaat duren, ondersteund met zang en muziek van Fenna. Meteen een dikke tip van mij: boek een BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) en geen standaard gemeenteambtenaar. Een BABS steekt oneindig veel liefde, tijd en energie in een super persoonlijke ceremonie voor jullie.

Na de ceremonie krijgt iedereen een goodiebag met champagne voor in hun eigen huisje. We loggen gezamenlijk in op Zoom voor een online taart en toost moment. Tijdens deze zoom-sessie is er ook ruimte voor speeches en stukjes. Daarna kunnen gasten zelf kiezen wat ze gaan doen. De huisjes grenzen aan de bossen, en wandelen mag nog steeds… ’s Avonds staat er buiten een take-away buffet klaar bij ons huisje waar onze gasten hun eten mogen komen afhalen. Wij kunnen dan vanachter het raam coronaproof een praatje maken met onze gasten. We kijken enorm uit naar het tweede deel van onze bruiloft.

Als trouwfotograaf zie ik heel veel bruidsparen hun bruiloft verzetten. Enerzijds snap ik dat wel, maar aan de andere kant hoop ik je toch te kunnen inspireren met ons verhaal. Want zo leuk kan trouwen dus gewoon nog steeds zijn. Persoonlijk vind ik de voordelen van trouwen in coronatijd bijna groter dan de nadelen. Doordat je je bruiloft in een kleine en intieme setting moet vieren, word je gedwongen om goed te kijken naar de mensen om je heen. Dat je je familie erbij wilt hebben, spreekt voor zich, maar welke vriendschappen doen er nu écht toe? Misschien niet het leukste taakje om te doen, maar wel heel goed om je hier eens mee bezig te houden.

Het allerfijnste is natuurlijk dat je totaal geen stress en tijdsdruk ervaart. Je kunt een fotoshoot van vier uur inplannen omdat je toch nergens verwacht wordt. Misschien klinkt een vier uur durende fotoshoot je niet meteen als muziek in je oren, maar stel je eens voor. Jullie samen, banjerend door het bos, onderweg de tijd voor een kampvuurtje, wijntje erbij. Dat is puur genieten. Tot slot: niemand weet hoe lang dit virus nog onder ons is. Alle trouwleveranciers zijn hier inmiddels op ingespeeld en maken er samen met jullie een onvergetelijk feest der liefde van. En als je echt heel veel waarde aan groot dansfeest hecht, dan doe je dat toch later nog eens dunnetjes over? Laten we de liefde vooral vieren.”

 

Trouwleveranciers van Joost & Marleen
Fotografie: Isis Sturtewagen 
Dress: Wild at heart bridal, Daughters of simone
Haar en make-up: @geerdinavanbaaren met de spullen en beschrijvingen van @leonieeverhoef
Hairpiece: @lovely.elysian
Boeket, styling en ceremoniemeester: Best Day Ever Events
Suit: Michael Giso Weddings
Welkomstbord, naamstenen en vows-boekjes: Maxcript
Ringen: Anne Herens 
Zangeres: With Fenna
Ceremoniespreker: Oui Yes Si Ceremoniespreker